Privacyverklaring

Orthodontiepraktijk Putten hecht veel waarde aan de bescherming van je persoonsgegevens. In deze verklaring leggen we uit welke gegevens we van je verwerken en waarom. Wij doen er alles aan om je privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met je persoonsgegevens. We houdens ons te allen tijde aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (linkje naar website?).
Als Orthodontiepraktijk Putten zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van je persoonsgegevens. Wil je na het doornemen van deze verklaring meer weten? Neem dan gerust contact met ons op via receptie@orthodontieputten.nl of bel +31 (0)341 35 35 95.

 

Ben je cliënt of leverancier van Orthodontiepraktijk Putten?

Dan verwerken we je persoonsgegevens om telefonisch contact met je op te kunnen nemen als je dat wil en/of om je schriftelijk (per e-mail/post) te kunnen benaderen. Daarnaast kunnen we je persoonsgegevens gebruiken in het kader van het uitvoeren van een door jou/jouw organisatie gegeven opdracht. Daarnaast gebruiken we je gegevens om de informatie die je te zien krijgt op maat aan te bieden: we willen je bijvoorbeeld soms een nieuwsupdate sturen en je liever geen ‘meneer’ noemen als je een vrouw bent.

 

Voor deze doelstellingen gebruiken wij onderstaande gegevens:

  • je voor- en achternaam
  • je (bedrijfs)adresgegevens
  • je telefoonnummer(s)
  • je e-mailadres
  • je geslacht
  • je geboortedatum
  • BSN nummer
  • Registratienummer zorgverzekeraar

 

De algemene bewaartermijn van de gegevens is 20 jaar. Mocht je niet meer bereikbaar zijn op de door ons verzamelde gegevens, doordat je bijvoorbeeld een andere orthodontist hebt, dan zullen ze uiteindelijk ook verwijderd worden uit onze database. Indien gewenst kunnen de gegevens direct na afloop van de overeenkomst geanonimiseerd worden bewaard. Stuur dan een mailtje aan receptie@orthodontieputten.nl.

 

Bezoek je onze website?

Dan is het goed om te weten dat we cookies plaatsen. In onze cookieverklaring lees je meer over wat cookies zijn, welke cookies we plaatsen en met welke doeleinden.

 

We houden daarnaast algemene bezoekgegevens bij, waaronder een deel van het IP-adres van je computer (geanonimiseerd) en het tijdstip van opvraging en gegevens die je browser meestuurt. We gebruiken deze informatie voor analyses van bezoek- en klikgedrag op onze website via Google Analytics. Welke informatie Google Analytics precies gebruikt, vind je terug in onze cookieverklaring. Wij gebruiken deze informatie om onze website te blijven verbeteren en kunnen zorgen voor de beste websitebeleving.

 

Daarnaast is er een formulier op onze website te vinden. Hieronder zie je per formulier precies welke informatie we verzamelen:

 

Afspraak maken / Inschrijven?:

Met dit formulier geef je aan dat je graag een afspraak wilt maken of je in wilt schrijven als cliënt. Het doel van dit formulier is dan ook een afspraak maken. Dat kan per telefoon, e-mail of post. We slaan je gegevens op in ons klantenbestand zolang je door ons als ‘geïnteresseerd’ wordt bestempeld. Als je niet langer wil dat we je gegevens opslaan, kun je dat laten weten via receptie@orthodontieputten.nl, dan zullen we je gegevens uit ons systeem halen.

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • IP-adres

 

Verstrekking aan derden

We spelen nooit zomaar je gegevens door aan derden. Voor het uitvoeren van de verschillende hierboven beschreven doeleinden maken we wel gebruik van externe partijen.

 

Zo maken we gebruik van een derde partij voor:

  • Onze (financiële) administratie
  • Websitebeheer
  • Hosting-support
  • Infomedics

 

Andere partijen die we data verstrekken, hebben altijd een verwerkersovereenkomst met ons gesloten. Dat houdt in dat we afspraken hebben gemaakt om de beveiliging van je gegevens te garanderen.

 

Alleen als we wettelijk verplicht zijn, delen we je gegevens met andere partijen. Bijvoorbeeld als de politie (persoons)gegevens bij ons opvraagt voor een onderzoek. Wij zijn dan verplicht om medewerking te verlenen en deze gegevens te delen. Daarnaast kunnen we gegevens delen met derden als jij hier zelf toestemming voor hebt gegeven.

 

Jouw gegevens zijn en blijven van jou

Wil je weten welke gegevens we precies van je hebben? Vraag dan gerust een overzicht bij ons op. Op jouw verzoek kunnen we ook je persoonsgegevens aanpassen, wissen, overdragen aan iemand anders. Stuur je verzoek naar receptie@orthodontieputten.nl, dan maken we het in orde.

Recht tot inzage, afschrift, correctie, aanvulling en afscherming
De patiënt(e) heeft er recht op zijn/haar gegevens in te zien en kan om een (foto)kopie van de gegevens verzoeken. Als de patiënt(e) van mening is dat de gegevens in zijn/haar dossier inhoudelijk onjuist zijn, dan kan hij/zij vragen deze te corrigeren. Hij/zij kan ook vragen om een door de mondzorg afgegeven (aanvullende) verklaring over de gegevens aan het dossier toe te voegen. Hij/zij kan ook, indien hij/zij prijs stelt op bewaring van de gegevens, verzoeken (bepaalde) gegevens voor anderen af te schermen. De patiënt(e) behoort zo spoedig mogelijk, maar in elk geval binnen vier weken, een reactie te ontvangen.

 

Recht op verwijdering en vernietiging
De patiënt(e) kan vragen (een deel van) zijn/haar gegevens te vernietigen. Dit verzoek moet binnen drie maanden uitgevoerd worden, tenzij aannemelijk is dat het bewaren van de gegevens van aanmerkelijk belang is voor iemand anders dan de patiënt(e), omdat een wettelijke bepaling vernietiging verbiedt.

Klachten
Elke patiënt(e) heeft de mogelijkheid tot het indienen van een klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Beveiliging

Natuurlijk zorgen we goed voor jouw (persoons)gegevens. We hebben maatregelen genomen tegen zogenoemde ‘onrechtmatige verwerking’.De praktijk draagt er zorg voor dat de gegevens veilig worden opgeborgen, dat deze niet verloren raken en niet in onbevoegde handen komen. Alleen rechtstreeks bij de behandeling betrokken personen hebben toegang tot de gegevens.

Bijvoorbeeld:

  • Door alle personen die namens Orthodontiepraktijk Putten bij uw gegevens kunnen te verplichten tot geheimhouding van die gegevens.
  • Door een gebruikersnamen- en wachtwoordbeleid te hanteren voor al onze systemen.
  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om ze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten.
  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen.

 

Orthodontiepraktijk Putten

Inschrijvingsnummer handelsregister Kamer van Koophandel: 08212248
AGB code: 13082020

 

Dorpsstraat 113
3881 BC Putten
E receptie@orthodontieputten.nl

T 0341-353595

 

 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan